Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 utmanar SVT:s Vinterstudion

Publicerad: 23 november 2012, 09:07

Eskil Hellberg, Björn Hellberg, Susanne Sjögren och Mattias Tjernström

Foto: Pressbild

Den 1 december återuppstår TV4:s sportsatsning på helgen "Sportcentralen". I laguppställning ingår programledaren Suzanne Sjögren, sidekicken Mattias Tjernström och sport- och spelexperterna, tillika far och son, Björn och Eskil Hellberg i spetsen. Med det utmanar kanalen SVT:s "Vinterstudion".


Ämnen i artikeln:

TV4

Programmet vill kombinera intressanta gäster med spännande reportage och ett späckat sändningsschema med livesport.

Med det siktar magasinet på att leverera en heltäckande rapportering från helgens sporthändelser och i direktsändning. Sändningstiden  för Sportcentralen är lördag och söndag från förmiddag till tidig kväll.

– Sportcentralen är i sitt nya format en storsatsning av TV4 och en spännande utmaning för mig och alla som jobbar med magasinet. Helgsport har en lång tradition i Sverige och i dag är utbudet större än någonsin. Vi tar tillvara på det och bevakar, granskar och värderar på ett nytt och roligt sätt, säger programledaren Suzanne Sjögren.

TV4 tar drämed upp kampen mot SVT:s "Vinterstudion". Under premiärhelgen gästas studion av längdskidsässen Thobias Fredriksson och Thomas Wassberg som hjälper till att analysera och kommentera herrarnas och damernas fristil och jaktstart från Kuusamo i Finland.

Utöver löpande vintersportsändningar inom längd och alpint kommer Sportcentralen bjuda på höjdpunkter som bandy-VM, handbolls-EM för damer, handbolls-VM för herrar, friidrottens inomhus-EM i Göteborg, curling-EM, finalen i innebandy-VM, SM-slutspelet i hockey och mycket mer.

Ett nytt inslag i magasinet är det nya radarparet, far och son Hellberg, som tillsammans bjuder tittarna på de hetaste tipsen, fakta, anekdoter och tjusningen med sport.

Sportcentralen är första gången som den framgångsrike spelexperten Eskil Hellberg och hans folkkäre far och nestorn Björn Hellberg arbetar tillsammans. De två herrarna lotsas av reportern Mattias Tjernström som även nyhetsrapporterar om det senaste inom sportens värld.

Magasinet bjuder även på en reportageserie där Hans Fahlén följer Jon Olssons satsning på en plats i OS-truppen i storslalom till Sochi 2014. En satsning som startade genom ett vad med skidkompisen Jens Byggmark. Vi följer skidvärldens playboy nummer ett på nära håll bakom kulisserna.

Sportcentralen samlar några av Sveriges främsta experter. Niklas Wikegård, Leif Boork, A Lennart Julin, David Ekholm och Anders Pärson ger sin input inom just sitt expertområde. Sportcentralen sänds två helger i december för att sen ta en paus och återkomma i slutet av januari, då med bland annat finalen i handbolls-VM.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.