tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 värvar från Radiosporten – igen

Publicerad: 23 april 2010, 08:05

Resume.se har tidigare berättat om TV4-sportens jakt på nya etablerade namn till vintersatsningen. Nu har kanalen gjort klart med Radiosportens profil Björn Geijer, alpin kommentator och reporter. – Vi kommer givetvis ta in fler namn till vintersportsändningarna, säger TV4:s sportchef Hans Pekkari till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

Hans PekkariRadiosportenTV4

MH

Magnus Helander


Björn Geijer. Foto: Radiosporten.

TV4 har klampat in på SVT:s territorium genom att köpa de exklusiva rättigheterna för alpina VM i Garmisch-Partenkirchen i februari nästa år, och Fyran gör allt för att kapa åt sig änu mer vinteridrott.

TV4 jagar flera etablerade namn i public service för sin vintersatsning – kanalen har fört samtal med SVT-sportens krönikör Jonas Karlsson.

Och nu har TV4 värvat Radiosportens profil Björn Geijer, främst alpin kommentator och reporter på Radiosporten där han jobbat sedan 1992.

Geijer börjar sin TV4-bana med sim-EM i Budapest i augusti och han gör sedan alpina VM i Garmisch-Partenkirchen i februari 2011.

– Efter många år på samma arbetsplats känns det spännande och kul med en ny utmaning och TV4:s satsning passar mig perfekt eftersom jag får möjlighet att fortsätta jobba med mina favoritsporter, säger Björn Geijer i en kommentar.

– Vi är mycket glada över att rekrytera Björn, eftersom han har helt rätt profil för våra nya satsningar och dessutom väljer att gå vidare i samma goda tradition som tidigare radiosportprofiler som bland andra Peppe Eng, Robert Perlskog och Jens Tolgraven, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen.

Hans Pekkari flaggar för fler förstärkningar på expert- och krönikörsidan:

– Vi kommer givetvis att ta in fler namn till vintersportsändningarna, men just nu är vi väldigt glada över att vi värvat Björn Geijer. Han har hela tiden varit vårt förstaval när vi letat ny kommentator, säger Hans Pekkari till Resume.se.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev