Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 vill ha Hasse Backe till VM

Publicerad: 6 november 2009, 12:42

Hasse Backe bröt kontraktet med TV4 och blev tränare i Notts County. Men TV4 hoppas på Backe som expert under VM i Sydafrika, trots allt. – Det är inte omöjligt att han dyker upp i TV4:s sändningar, säger sportchefen Hans Pekkari till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Hasse BackeEmir OsmanbegovicHans PekkariTV4

Hasse Backe. Foto: TV4.

I slutet av oktober skrev TV4:s ledande fotbollsexpert Hasse Backe på för Notts County där Sven-Göran ”Svennis” Eriksson är sportchef.

– Det är naturligtvis jättetråkigt att vi tappar en så duktig fotbollsexpert, men han är tränare i grund och botten och vi hindrar honom inte i tränarkarriären, sa TV4:s fotbollschef Emir Osmanbegovic till Resume.se då.

I Hasse Backes kontrakt med TV4 ingick att han skulle ha en ledande expertroll under sändningarna från i fotbolls-VM 2010 och i TV4 Sports sändningar från UEFA Europa League, samt i Tipslördag och även i Canal Plus Supersöndag.

Men trots flytten till Notts County kan Hasse Backe komma att synas som expert under VM i Sydafrika i sommar. Sportchefen Hans Pekkari berättar att det finns goda chanser att Backe dyker upp i TV4:s fotbollssändningar, men han vill inte rakt ut säga att det handlar om VM.

– Jag tänker inte diskutera specifika sändningar och evenemang men det är inte omöjligt att han dyker upp i våra fotbollssändningar. Vi för en kontinuerlig dialog, säger Hans Pekkari till Resume.se.

Elfsborgs-stjärnan Anders Svensson testades i går av TV4 under Europa League-sändningen.

Vad tyckte du om Anders Svenssons insats?

– Jag såg hela sändningan och tyckte att han gjorde en klart godkänd premiuärinsats, säger Hans Pekkari.

Kommer Anders Svensson att få fortsatt förtroende?

– Vi ska ta och utvärdera det här i lugn och ro, så får vi se hur vi går vidare.

Fler namn är sannolikt på väg in. TV4:s fasta fotbollsexperter i nuläget är Pontus Kåmark, Anders Andersson och Malin Swedberg.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.