Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV4 visar Britney-dokumentär

Publicerad: 25 november 2008, 16:22

TV4 knep rättigheterna att visa den omtalade dokumentären om Britney Spears på den svenska marknaden. Den 6 december är det premiär.


Britney Spears.Foto: Minotaur/TV4.

Den amerikanska dokumentären ”Britney: for the record” sänds i USA den 30 november. Den 6 december klockan 22.35 är det premiär i Sverige, på TV4. I den nyproducerade dokumentären berättar popsångerskan för första gången om sitt liv och de gångna åren.

Enligt TV4 följer programmet henne inför hennes comeback, under inspelningen av hennes nya album, videoinspelningen av låten Womanizer, på pressturnéer och vid hennes besök till hemstaden i Louisiana.

– Dokumentären presenterades på Miptv i Cannes för några veckor sedan och därefter var det ett rätt tufft race. Vi vann rättigheterna att visa den i Sverige, säger Clara Scherman, TV4s inköpschef.

Enligt Clara Scherman har även Finland och Danmark säkrat rättigheterna att visa dokumentären.
Filmen är en samproduktion mellan MTV och Britneys eget produktionsbolag.

Varför vill ni visa den här filmen?
– Hon är ju en av de största stjärnorna och det skrivs om henne varje dag i både nationell och internationell press. Dessutom är det här första gången hon talar ut.

TV4 vill inte uppge hur mycket de betalade för rättigheterna.
– Nej, jag vill inte säga någon siffra men det var en budgivning och tuff konkurrens.

Vad hoppas ni få för tittarsiffror?
– Dokumentären är placerad direkt efter finalen av ”Stjärnor på is” och förhoppningen är att en stor del av den publiken ska stanna kvar. Men sådana här program har generellt något färre tittare så alla kan vi nog inte hoppas på. Mer än så vill jag inte säga.

Dokumentären är ännu under produktion.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.