Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV6 blir Norge-historia

Publicerad: 31 oktober 2013, 08:28

Foto: Pressbild.

MTG meddelar att bolaget startar en fri-tv-kanal i Norge – TV6. Kanalen blir MTG:s tredje fri-tv-kanal i landet och kompletterar gruppens redan befintliga portfölj med TV3 och Viasat4.


Ämnen i artikeln:

TV3TV6MTG

Norska TV6 blir en generell underhållnings- och livsstilskanal. Den ska  sända en kombination av talk-shows, kvalitetsdrama, kriminalserier och  filmer.

Målgruppen är kvinnor 35-49 år.

TV6 distribueras brett via  exempelvis MTG:s egna Viasat-plattform, det digitala markbundna nätet  och Canal Digitals kabel- och satellit-tv.

TV6 räknar med en  hushållspenetration på 65 procent, vilken förväntas öka ytterligare i  takt med att man får fram fler distributionsavtal. TV6 blir tillgänglig  via TV6 Play och TV6Norge.no

MTG:s TV3 och Viasat4 hade en kombinerad tittarandel på 17,3 procent i målgruppen 15-49 år under Q3.

TV3 introducerades som den första kommersiella norska tv-kanalen år 1987, medan Viasat4 kom 20 år senare.

–  Det här är det senaste viktiga steget i den pågående implementeringen  av vår multikanals-strategi. Det kommer att stärka vår  konkurrenssituation i Norge ytterligare, säger Jørgen Madsen Lindemann,  vd för MTG i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

TV3TV6MTG

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.