Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV6 sänder världens största E-sportsturnering

Publicerad: 24 juli 2013, 12:53

Genrebild

Foto: Colourbox

TV6 gör en serös satsning på E-sport. I början av augusti livesänder kanalen den största E-sportturneringen i världen. "The International" är "VM" i spelet Dota2, en av världens största E-sporter med miljontals spelare världen över.


Ämnen i artikeln:

TV6

Mellan 7-11 augusti gör 16 av världens bästa upp om 18 miljoner kronor - den största prissumman i E-sportens historia. I turneringen, som avgörs i Seattle, deltar många svenskar och det helsvenska laget "The Alliance" är en av favoriterna att vinna hela tävlingen.

TV6 sänder live, med start kl. 21.00, från turneringens två sista dagar och visar hela turneringen på sin  hemsida. Sändningarna produceras i samarbete med DreamHack, som kommer ha en svensk studio med programledare, experter och reportrar på plats i Seattle.

– DreamHack är mycket stolta över att vara produktionspartner när TV6 sänder live från The International. E-sport är den perfekta underhållningen för den digitala ungdomsgenerationen och vi ser ett accelererande intresse och tillväxt för varje turnering som hålls säger Robert Ohlén, vd för DreamHack.

Att TV6 visar The International är en fortsättning på kanalens nysatsning på E-sport. Bland annat bloggar Sveriges sex hetaste E-sportstjärnor för TV6 räkning.

– För oss är E-sport som vilken annan sport som helst. Att sända världsmästerskapet i Dota2 och våra härliga e-sportbloggare är en start på TV6:s stora E-sportsatsning. MTG har alltid varit bäst på sport och därför är vi väldigt stolta över att kunna välkomna E-sport till TV6, säger Jessica Grunewald, onlinechef MTG TV.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

TV6

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.