Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV8 ska förtydliga tablån

Publicerad: 10 december 2008, 13:18

När TV8 idag presenterade nyheterna inför våren 2009 handlade mycket om att kanalen måste bli tydligare. – Det har varit lite svårt för tittarna att hitta sina program, säger Fredrik Ljungberg, planeringsdirektör på kanalen.


Fredrik Ljungberg

Många starka varumärken men alldeles för otydlig tablå. Så sammanfattar Fredrik Ljungberg TV8. Nu ska kanalen delvis göras om för att målgruppen lättare ska hitta rätt.

– Vi kommer att ha ett par starka program som bas. Målet är att tittarna ska kunna hitta till sina program och hitta tillbaka till sina program. Det handlar helt enkelt om att bli tydligare. Idag har vi många starka varumärken men det har varit svårt att bygga en lojalitet till kanalen.

Enligt Anders Knave, programdirektör, ska kanalen fortfarande ses som en kvalitetskanal.
– Det handlar inte om en förändring av kvalité, vi ska fortfarande ses som kvalitetskanalen och vi ska ha en fortsatt fokusering på den typ av program som kanalen haft hittills. Adaktusson fortsätter, likaså DiTV och Teknikens värld. Världen i Fokus kommer också tillbaka i vår fast då förlängt till en timme i veckan, säger Knave.

Två nyheter smyger sig i vår in i TV8. Den ena är, som Resume.se tidigare skrivit, att Amelia Adamo får en egen tv-show. Den andra programnyheten är ”Mellan skål och vägg” med Edward Blom som tidigare varit med ibland annat DiTV och Finansnytt i TV8.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.