Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV8 slog TV4

Publicerad: 13 oktober 2008, 11:54

MTG:s nischkanal TV8 slog Sverige största tv-kanal TV4 för första gången någonsin i lördags. Det kan kanalen tacka Zlatan och övriga i landslaget som mätte Portugal i lördagskväll.


Carolina Gynning och Carina Berg tappade tittare till Zlatan. Foto: TV4/Richard Kilström

TV8 är en kanal där tittarsiffror över 100 000 tillhör ovanligheterna. Ett av problemen för kanalen har varit att få känt till att de faktiskt har tillgång till kanalen. För att öka penetrationen fick därför TV8 visa svenska fotbollslandslagets hemmamatcher i VM-kvalet.

För TV8 inleddes fotbollshösten med en jubileumslandskamp mot Frankrike. Bara 295 000 såg matchen. Fotbollsförbundets informationschef Jonas Nystedt knorrade då och sa att det hade varit bättre om matcherna visats i TV3.

I första kvalmatchen i TV8 gick det bättre med 815 000 tittare. Men i helgen då landslaget spelade noll-noll mot Portugal blev det ännu bättre. Som mest såg över en miljon matchen och snittnoteringen för andra halvlek blev 985 000 tittare. Nytt rekord för TV8 som också tryckte ner TV4:s helgsatsning ”Stjärnor på is”.

Det nya programmet började starkt med över 1,5 miljon tittare förra helgen. Men nu i lördags rasade programmet rejält till 925 000 tittare. Nästa helg slipper TV4:s programledare Carina Berg och Carolina Gynning konkurrens från Zlatan. Men istället får de möta Peter Settman som har premiär för Dansbandskampen i SVT.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.