Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Två miljoner såg EM-bragden

Publicerad: 1 juli 2015, 09:30

Vilt jubel efter finalsegern igår. Foto:TV4.

Det råder glädjefnatt i Sverige efter U21-landslagets EM-guld. Extra mycket hos TV4-Gruppen, som fick starka tittarsiffror.


Ämnen i artikeln:

TV4 Gruppen

Gårdagens final i TV4 sågs av nästan 1,7 miljoner människor, enligt preliminära siffror från MMS. Som mest satt 2 020 000 personer bänkade. Det gav en rating på 18,6 procent i målgruppen 15-64 år, och en total andel på 58,3 procent.

I de digitala kanalerna registrerade TV4 drygt 250 000 startade strömmar under EM-finalen. Och för mästerskapet som helhet har dotterkanalen TV12 fårr ett rejät uppsving. Bland annat sattes ett rekord under semifinalen mot Danmark som hade 875 000 tittare.

– Det här är makalöst. Vi är förstås glada att fått bära ut den här bragden till svenska folket och bäst av allt är att så många människor upptäckt, följt och stöttat ett fantastiskt lag – och i går kväll fick uppleva idrottshistoria, säger Fredrik Olofson, sportchef TV4-Gruppen i ett pressmeddelande.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TV4 Gruppen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.