Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Två svenska deckarserier i TV4 nästa år

Publicerad: 11 augusti 2009, 10:18

Maria Wern, med Eva Röse i huvudrollen, kommer tillbaka i TV4 nästa år. Dessutom blir det premiär för kortserien Morden i Sandhamn, en kriminalhistoria i skärgårdsmiljö med Alexandra Rapaport och Jakob Cedergren i huvudrollerna, skriver TV4 i ett pressutskick.


Ämnen i artikeln:

TV4

Jakob Cedergren .Foto: Henrik Ginge/TV4 och Eva Röse som Maria Wern.Foto: Joakim Strömholm/TV4

Maria Wern – Främmande fågel hade förra hösten ett tittarsnitt på över 1,1 miljoner.
Under 2010 visas två nya fall med Maria Wern, spelad av Eva Röse. Serien bygger på Anna Janssons böcker Stum sitter guden och Alla de stillsamma döda.
Morden i Sandhamn är en ny produktion som utspelar i Stockholms ytterskärgård. De är en serie i tre delar efter Viveca Stens debutdeckare I de lugnaste vatten. Alexandra Rapaport och  Jakob Cedergren har huvudrollerna.

Åsa Sjöberg satsar på crime nästa år,

- Eva Röse gjorde succé med Främmande fågel förra hösten och jag är oerhört glad över att vi kan bjuda på ännu fler spännande fall med Maria Wern i spetsen. Mer spänning blir det också i Morden i Sandhamn där ett välskrivet manus och en meriterad skådespelaruppställning bäddar för samma framgång, säger Åsa Sjöberg, programdirektör allmän-tv i en kommentar.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.