Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tvingas ta time out

Publicerad: 22 oktober 2008, 10:30

De senaste dagarnas kritikstorm mot Katrin Zytomierska, programledare för Idol Eftersnack, blev för mycket. Nu tvingas hon ta time-out av TV4.


Katrin Zytomierska. Foto: Pure PR

– Hon tar en timeout nu, sen får vi se vad som händer. Om hon kommer tillbaka eller inte, säger Christer Andersson kanalchef på TV400, som sänder programmet till Expressen.se.

Katrin Zytomierska fick först stark kritik från deltagare och tittare när hon kallat en av årets tävlande i Idol för ”bögig”. Hon kallade sedan Marcus Birro för fyllo. Birro är i höst side-kick till Lennart Ekdahl i Kvällsöppet i TV4. Birro har tidigare haft alkoholproblem, men är numera helnykterist.

Konflikten mellan de två programledarna trappades sedan upp när Katrin Zytomierska kallade Marcus Birro för judehatare.
– Man blir ju väldigt, väldigt ledsen såklart. Och arg. Jag har släktingar som har suttit i koncentrationsläger och min familj har ringt mig och är jätteledsna. ”Fyllo” kunde jag ta, men det här … Nu överväger jag att polisanmäla henne för förtal, säger Birro till Aftonbladet.se.

Blogginlägget raderades av TV4 och nu har alltså kanalen tvingat Katrin Zytomierska att ta time-out på obestämd tid.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.