Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

UG granskar ungas näthat

Publicerad: 18 augusti 2015, 12:54

Granskningen av näthatet som unga utsätts för kommer att sändas i december.

Foto: Colourbox/SVT

Programmets senaste granskning av hatet på nätet fick stort genomslag. Nu sätter Uppdrag Gransknings redaktion näthatet riktat mot barn och ungdomar under lupp.


Ämnen i artikeln:

Nils HansonSVT

I början av 2013 gjorde SVT:s Uppdrag Granskning en uppmärksammad granskning av näthatet som journalister, bloggare, samhällsdebattörer och nyhetsankare utsatts för. Just nu genomför redaktionen en granskning av näthatet bland unga, berättar programmets ansvarige utgivare Nils Hanson för Resumé. Under helgen besökte delar av UG-redaktionen musikfestivalen Way Out West i Göteborg för att samla tips till granskningen.

– Ungdomar triggar varandra på nätet och det sker ofta utan vuxnas insyn. De ser inte vad deras barn håller på med och det har skapats nya kontaktytor som är svåra att följa för föräldrarna, säger Nils Hanson till Resumé.

Granskningen genomförs av reportrarna Frida Johanson och Herman Reuterswärd och kommer att publiceras löpande på Uppdrag Gransknings Facebook-sida. I december kommer granskningen att resultera i ett tv-program där man bland annat tar upp tragiska incidenter som skett i samband med att unga utsatts för näthat.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nils HansonSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.