Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Under 40 000 tittare vore en katastrof för mitt ego"

Publicerad: 25 januari 2008, 14:34

I morgon har Resumés Claes de Faires tv-program ”Frånvarande” premiär i TV8. Han och Sigge Eklund ska med gäster analysera en samtidspersons liv. Men objektet i fråga kommer inte att vara på plats.


Resumés Claes de Faire är förväntansfull inför premiären av hans nya tv-show.

– Mina förväntningar är mycket högt ställda. Under 40 000 tittare skulle vara en katastrof för mitt ego, säger Claes de Faire inför premiären i morgon.

Vem jämför ni er med – ”Här är ditt liv” eller ”Ett herrans liv”?
– Det är nog fel att jämföra med dem, i så fall ligger vi nog närmare Parkinson (som går samtidigt som ”Frånvarande” i morgon kväll, reds anm). Vi försöker ha samma öppenhjärtiga samtal, säger Claes de Faire.

Sex program ska sändas under våren, i ett första skede. Sex kända samtidspersonligheters liv analyseras av programledarna och en panel på fyra personer. I slutet av varje program erbjuds huvudpersonen att kommentera samtalet som förts.

Vad tyckte Runar Sörgaard om ”sitt” avsnitt?
– Han tyckte det var både hjärtligt och vasst. Han har läst mycket om sig själv i tidningarna. Nu fick han se hur ett typiskt samtal om honom går till. Vi visar hur folk tror, tycker och tänker om en person.

Ulf Lundell är nästa gäst att granskas – han har preliminärt tackat nej till att kommentera programmet.

Det kan vara svårt att fylla en timme med ett samtal om en person som själv inte är på plats, men fördelen är att man inte måste vänta på att någon tackar ja till att delta. Två drömgäster som Claes de Faire har, som kanske dyker upp i en eventuell fortsättningssäsong, är Kjell-Olof Feldt och Dolph Lundgren.

– Enda kriteriet för att vara med är att man ska vara ett samtidsfenomen. Och det är både Runar och Lundell, säger Claes de Faire.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.