Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Under miljonen för X Factor

Publicerad: 10 september 2012, 07:10

Juryn, bestående av Thomas "Orup" Eriksson, Ison, Marie Serneholt och Andreas Carlsson, på plats i Göteborg.

Foto: TV4.

X Factor levererade under miljonen i premiären. Givetvis en klar missräkning för TV4. Det är kanalens största satsning någonsin – produktionskonstnaden ligger på över 40 miljoner kronor.


X Factor hade 840 000 tittare på prime time-tiden 20.00 i går kväll. En svag totalsiffra. TV4 vinklar i stället pressmeddelandet på att programmet är slotvinnare i TV4:s  huvudmålgrupp 12-59 år med en tittartidsandel på 28,9 procent och att programmet "gick hem hos unga tittare” med en andel på 32,3 procent i  målgruppen 15-39 år.

X Factor-sifrran är sämre än Idol-nivå, men TV4 medger inte alls att siffran är blek.

– Det känns skönt att vara igång och att vi redan från början vinner  matchen om tittarna i alla målgrupper utom den äldsta. Jag är oerhört  stolt över produktionen som håller absolut högsta kvalitet så det ska  bli spännande att följa jakten på nya talanger redan i kväll igen, säger  Fredrik Arefalk, programchef TV4, i ett pressmeddelande kommentar.

X Factor produceras av Fremantle.

Premiären för Körslaget drog  950 000 tittare med en rating på 9,0 procent samt en  tittartidsandel på 33,3 procent i huvudmålgruppen 12-59 år.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.