Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Ung och Bortskämd-profil blir rektor

Publicerad: 16 maj 2013, 07:22

Byrån Futurniture drar igång en realityserie för Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Serien Sveriges Viktigaste jobb handlar om bloggkändisar som får pröva olika jobb. Serien drar igång idag, torsdag.

Ämnen i artikeln:

Ung & BortskämdFuturnitureSKL

KB

Karl-Johan Byttner


Välfärdssektorn behöver 420 000 nya medarbetare fram till 2019, enligt SKL.
–  Sveriges viktigaste jobb handlar om vården, skolan och omsorgen,  stadsplaneringen, lokaltrafiken och renhållningen och mycket mer. Vi  vill öka kunskapen om dessa yrken, för här finns framtidens jobb, säger  Charlotta Jansson Josephsson, projektledare på SKL.

Futurniture har  utformat en webb-tv-serie åt SKL där unga blogg- och Youtubekändisar får  praktisera på jobb i kommuner och landsting.

Daniel Paris från Ung och  Bortskämd blir exempelvis rektor vid Vasaskolan i Gävle, medan  modebloggaren Ellen Bergström får prova på jobbet som biomedicinsk  analytiker.
– Det blir sköna kontraster som vi tror många i  målgruppen tycker är spännande. Vi jobbar helt utan köpta medier och det  är kändisarna själva som berättar för sin egen publik hur det går på  jobbet, säger Fredrik Nilsson, cd på Futurniture i en kommentar.

Futurniture  har också utvecklat ett yrkestest ihop med rekryterare och psykologer  för att ge möjlighet att stämma av vilka jobb som stämmer in på ens egen  personlighet.

25 000 personer har redan gjort testet, som ligger på  Facebook.

Bloggarna får också tips av fem ambassadörer som visar upp sina arbetsplatser.

Målgruppen är 17-23 år och serien går i fem avsnitt.
Filmerna och Sveriges Viktigaste jobb finns här, här finner man även yrkestestet.

Arbetsgrupp:
Futurniture:  Fredrik Nilsson (CD/AD), Jenny Gromark och Anna Brandt Elfström (copy),  Jakob Lind (projektledning) och Nasim Kabiri (produktionsledning).
Regissör: Einar Lindgren (Ung och bortskämd, 112 På liv och död, m fl)
Producent på TV Dinner: Henrik Ihre.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev