Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Uppdrag dubbel-Debatt

Publicerad: 15 maj 2008, 11:51

Janne Josefsson ska leda SVT:s Debatt även i höst, då programmet ska sändas två gånger i veckan. Först nästa år återupptar han sitt granskande. – 2009 har jag lovat att komma tillbaks till Uppdrag granskning, säger han.


Janne Josefsson. Foto: SVT.

Janne Josefsson efterträdde Stina Lundberg Dabrowski som programledare för Debatt i mars. I kväll sänds säsongens sista avsnitt och nu är det klart att Josefsson kommer att fortsätta även i höst.

Då utökas satsningen på Debatt – programmet kommer att sändas två gånger i veckan, troligtvis blir det tisdagar och torsdagar.

– Det har funnits planer på en utökning ganska länge. Det känns naturligt att debattera fler gånger i veckan, säger Lena Laurén, redaktör för Debatt, till Resume.se.

Laurén är mycket nöjd med Janne Josefsson som debattledare.

– Vi är fruktansvärt nöjda med honom och han får oerhört mycket positiv respons. I Debatt får han visa fler sidor av sig själv och han får verkligen igång publiken. Han har en jäkla förmåga att ta folk, säger Lena Laurén.

Debatt har haft ett snitt på 448 000 tittare under våren när Josefsson lett programmet.

– Jag tycker vi lyckats med att göra den fria, folkliga debatt i tv som jag önskat. Det har varit så inspirerande, roligt och spännande att jag har lust att vara med resten av året för att utveckla Debatt ännu mer, säger Janne Josefsson, i en kommentar.

Josefsson har under våren haft en paus från Uppdrag granskning, och inte förrän nästa år återvänder han.

– 2009 har jag lovat att komma tillbaks till Uppdrag granskning. Båda programmen är ett privilegium att få jobba med, men väldigt olika, säger Janne Josefsson.

Uppdrag granskning kommer att ledas av Karin Mattisson och Pelle Westman.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.