Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Uppdrag granskning anklagas för vänskapskorruption

Publicerad: 14 maj 2013, 08:11

Uppdrag gransknings ansvarige utgivare Nils Hanson

Journalisten Martin Aagård anklagar i dag Uppdrag granskning för vänskapskorruption i en debattartikel i Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag Granskning

Journalisten Martin Aagård berättar i sin artikel om hur han ringts upp av en frilansjournalisten Magnus Wennerholm på Uppdrag granskning. Han ville intervjua Aagård angående en tidigare debatt med en annan journalist, Per Brinkemo på temat "vad får man säga i Sverige"

Aagard tackade först ja till intervjun men efter att ha gjort lite nätresearch upptäckte han att Wennerholm och Brinkemo hade jobbat med inslag i Uppdrag granskning tillsammans.

"Ville verkligen Sveriges mest respekterade journalistiska institution, Uppdrag granskning, göra ett reportage där de försvarar en kollega som de tycker blivit taskigt behandlad?" skriver Aagård.

Uppdrag granskning ansvarige utgivare Nils Hanson tillbakavisar dock kritiken.

– Martin Aagård kritiserar ett program han inte sett, där han själv är utsatt för granskning, säger han. Det visar hur journalister reagerar när de granskas.

Och när det gäller anklagelsen om vänskapskorruption så menar Nils Hanson att redaktionen är medveten om att det skulle bli debatt.

– Vill man granska kollegor och har jobbat i branschen i några år, är det nästa omöjligt att det inte uppstår jävssituationer, säger Nils Hanson. Det viktiga är att man är öppen med det och det är vi. Vi tyckte att detta var ett så viktigt case att vi valde att göra det och tydligt tala om vem som känner vem.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Uppdrag Granskning

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.