Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Uppgift: Han tar över C More

Publicerad: 16 juni 2014, 13:30

Manfred Aronsson

Foto: Jonas Eltes

Manfred Aronsson har skrivit på kontraktet och blir ny vd för C More. TV4-Gruppen kommer att kommunicera rekryteringen internt i veckan, enligt källor till Resumé. Förre MTG-vd:n tar över bolaget som nyligen blev helägt av Bonnier efter Johan Kleberg.


I veckan kommer TV4-Gruppen att kommunicera Manfred Aronsson som ny vd för C More internt.

Den erfarne tv-chefen som lämnade posten som vd för MTG under våren 2012 har redan skrivit på, enligt uppgifter till Resumé från ett antal källor med nära insyn i TV4-Gruppen.

Manfred Aronsson som är delägare och fram tills nyligen även tillförordnad styrelseordförande i det omskrivna onlinemarknadsföringsbolaget Online Group kommer att tillträda tjänsten inom kort.

Sedan han lämnade MTG har Manfred Aronsson verkat som konsult bland annat för Aftonbladet där han arbetat med tidningens tv-satsning och köp av sporträttigheter. För en tid sedan ska han ha meddelat tidningens ledning om sitt nya jobb på C More och att uppdragen för Aftonbladet måste avslutas när Manfred Aronsson tillträder som chef för en konkurrerande verksamhet, enligt källor till Resumé.

I det senaste numret av papperstidningen rapporterade Resumé att Bonnier köper ut Telenor och blir ensam ägare till C More. En affär som blev klar i sluten av förra veckan. I en omorganisation som TV4 presenterade i november 2013 klev Johan Kleberg av som vd för C More och får nu en erättare ett halvår senare.

Resumé har sökt och söker fortfarande Manfred Aronsson för en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.