Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Uppgifter: Tre Kronor bojkottar Viasat resten av OS

Publicerad: 17 februari 2014, 13:00

Frostigt mellan Tre Kronor och Viasat.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT

En rejäl kalldusch för Viasat i OS. Tre Kronor har beslutat att bojkotta tv-bolaget under resten av turneringen. Orsaken: Landslagsstjärnan Patrik Berglund hånade Petter Northug i Viasats reportage – när han trodde att kameran var avstängd, uppger Sportbladet.


Ämnen i artikeln:

ViasatTre Kronor

Att Viasat sände Patrik Berglunds utspel mot hans vetande har upprört Tre Kronor. Berglund sa att Northug var en ”jävla sopa” när han trodde att kamerorna slocknat.

– Fastnade det på band? Det var jävligt taskigt. Jag trodde jag pratade själv med Johan (Tornberg, Viasats hockeyexpert), sa Berglund efter Lettlands-matchen.

Sportbladet uppger att händelsen retat upp hockeylandslaget så till den milda grad att de nu beslutat att bojkotta Viasat för resten av OS.

– När övriga i laget fick reda på det där så blev alla väldigt upprörda. Det var jävligt elakt gjort. Nu tänker vi inte ställa upp på reportage med Viasat eller besöka deras studio efter matcherna, säger en källa hos Tre Kronor till Sportbladet.

Viasat har nu plockat bort klippet på nätet.

– Vi har en dialog internt med Tre Kronor, något annat kan jag inte säga. Som det gäller med alla landslag så håller vi diskussionen internt, säger presschefen Fredrik S Johansson till Sportbladet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

ViasatTre Kronor

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.