Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Ur spår Oldsberg!

Publicerad: 20 februari 2009, 07:42

Idag sänds sista finalen av vinterns omgång av SVT:s succéprogram på Spåret. Det blir också det sista programmet med Ingvar Oldsberg som programledare. Han ska nu istället damma av tv-klassikern ”Här är ditt liv”.


Ämnen i artikeln:

På SpåretIngvar OldsbergSVT

Ingvar Oldsberg programledare i På Spåret tillsammans med domaren Björn Hellberg. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

På Spåret är en av SVT:s absolut största tittarframgångar. Förra veckan bänkade sig nästa 2 miljoner svenskar framför tv-apparaterna för att se den sista semifinalen. Ikväll är det final – både för vinterns säsong och för Ingvar Oldsberg, som lett programmet i 19 år.

– Ingvar har gjort fantastiska insatser för På spåret genom åren och det är mycket hans förtjänst att programmet idag är en av SVT:s allra största publikframgångar, säger Christian Wikander programchef för underhållning på SVT i Göteborg.

Men Ingvar Oldsberg blir inte arbetslös. Hans nya uppdrag blir att väcka liv i serien ”Här är ditt liv”. Den serien hade premiär 1980 och leddes av Lasse Holmqvist.

– Det är en drömuppgift att ta upp Lasse Holmqvists gamla tv-succé igen och göra den i en ny version för 2000-talet. Tänk bara så många tänkbara personer det finns att ha med i programmet, säger Ingvar Oldsberg i en kommentar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.