Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Utrikeskorre kapar rysk tv från Stockholm

Publicerad: 23 augusti 2013, 07:51

Utrikeskorren James Kirchick skulle tala med den ryska tv-kanalen RT om NSA-läckan Bradley Manning via länk från Stockholm. Han tog i stället tillfället i akt och gick hårt åt landets homolagar iförd regnbågsfärgade hängslen.


Ämnen i artikeln:

Vladimir Putin

– Här på det Kreml-finansierade propagandebolaget ska jag ta på mig mina  ”gay pride”-hängslen, och jag ska tala ut mot den fasansfulla  anti-homolagstiftning som Vladimir Putin har undertecknat, sade han till  tittarna.

Emma Green Tregaro protesterade mot landets homolagar  genom att måla naglarna i regnbågens färger vid friidrotts-VM i Moskva  förra veckan.

Nu ansluter sig den amerikanske reportern James  Kirchick till kritikerna efter att ha utfört rena rama kuppen vid den  statsfinansierade ryska tv-kanalen RT.

Kanalen hade bjudit in honom för att tala om NSA-läckan Bradley Manning via länk från Stockholm.

Han  passade i stället på att komma in i direktsändningen iförd  regnbågsfärgade hängslen, kallade RT för en propagandakanal och började  diskutera Vladimir Putins politik mot homosexuella:
– Jag motsätter  mig den fasansfulla anti-homolagstiftning som Vladimir Putin har  undertecknat i rysk lag, och som godkänts av den ryska duman, sade han  till tittarna.

Han lyckades "kapa" sändningen i mer än två minuter och hann  också framföra att tv-stationens anställda borde skämmas i och med att  man avlönas av Vladimir Putins regim.
– Ni har 24 timmar om dygnet på  er att ljuga om USA och att ignorera vad som händer i Ryssland…Jag ska  ta mina två minuter och berätta sanningen för människor, sade han.

James Kirchick hävdar också att det ryska tv-bolaget ska ha ringt taxibolaget som  skulle köra honom till Arlanda och bett om att han skulle bli avslängd längs med motorvägen.

Han hävdar att han fick åka till flygplatsen gratis, enligt Expressen.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Vladimir Putin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.