Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Utskälld – av kändisarna

Publicerad: 13 oktober 2010, 14:29

Resume.se kan avslöja att Mastiff-medarbetaren Anitha Flink har uppdraget att locka kändisarna att ställa upp i Kanal 5:s svenska version av missbrukarsåpan Celebrity Rehab: – Jag ger inga kommentarer överhuvudtaget. Tack så mycket, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Celebrity RehabKanal 5

Anitha Flink. Foto: Resumé.

Anitha Flink, förlovad med tv-producenten Calle Schulman, rekryterades till Mastiff från MTG i våras.

Hon fick titeln produktions- och projektledare.

Nu kan Resume.se avslöja att det är hon som har det tuffa jobbet att försöka rekrytera kändisar med påståda missbruksproblem till Celebrity Rehab som enligt planerna ska sändas i Kanal 5.

Reaktionerna har varit starka. Skådespelaren Thorsten Flincks agent Christer Wahlström har meddelat att Flinck blev mäkta irriterad över att bli tillfrågad att medverka. Dansbandssångaren Christer Sjögren krävde en ursäkt, och även skådespelaren Johanes Brost och artisten Kicki Danielsson blev rejält upprörda.

– Jag blir förbannad. Hela upplägget är att man föraktar människor. Det är riktigt obehagligt att de lockar med pengar för att folk ska förnedra sig. Jag tänker definitivt inte utsätta mig för en sådan offentlig förnedring, sa Kikki Danielsson till Expressen.

Anitha Flink har alltså den något otacksamma rollen på Mastiff att ringa runt till kändisar som har figurerat kring drogproblem och fråga om de vill ställa upp i Celeb Rehab. Ett program som i grundgage ger en halv miljon kronor per deltagare.

– Jag ger inga kommentarer överhuvudtaget. Tack så mycket, säger Anitha Flink när Resume.se ringer henne för kommentar.

Amanda Schulman (fd Widell), gift med programledaren för Mastiff-producerade Paradise Hotel, Alex Schulman, har även hon en nyckelroll kring produktionen av Celebrity Rehab. Amanda Schulman har ansvaret för utvecklingen av karaktärsdrivna program på Mastiff och är tillika exekutiv producent.

Även hennes syster Hannah Widell, utvecklingschef på Mastiff, är involverad i Celebrity Rehab.

Sedan tidigare har Resume.se avslöjat att bland annat Camilla Henemark, Jane Timglas, Magnus Hedman och Thorsten Flinck fått frågan om att medverka i Celebrity Rehab.

Enligt uppgift till Resume.se har Camilla Henemark tackat ja. Detsamma gäller Jane Timglas. Magnus Hedman ska ligga i förhandlingar med Kanal 5/Mastiff.

Enligt Aftonbladet har inspelningarna, som skulle ha startat i oktober, skjutits upp till november.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Celebrity RehabKanal 5

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.