Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Vägrar be om ursäkt

Publicerad: 6 oktober 2009, 08:57

"TV4 måste be om ursäkt", krävde Expressens chefredaktör Thomas Mattsson efter Robert Perlskogs uttlande om Staffan Thorsell i TV4 Nyheterna i går kväll. Men någon ursäkt blir det inte tal om, enligt TV4 Nyheternas chef Anne Lagercrantz.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonAnne LagercrantzExpressenTV4Staffan Thorsell

TV4:s Robert Perlskog sa i TV4 Nyheterna att Thorsell, som i går avgick som ordförande i Hammarby efter hot, har ett ansvar för huliganernas framfart efter sin tid som chefredaktör på Expressen.

– På sätt och vis har ju Thorsell varit med, då som chefredaktör för Expressen, och skapat den här situationen. För kvällstidningarna har ju liksom eldat på fansen i många år och gett dem egna sidor och publicerat anonyma SMS-inlägg och så vidare. Så jag är inte särskilt förvånad, sa Perlskog i inslaget.

Thomas Mattsson kallade inslaget för ett lågvattenmärke och krävde en ursäkt  från TV4 för inslaget.

"Att anklaga Staffan Thorsell, Expressen och Aftonbladet för huliganernas hot mot Hammarbys ledning är bisarrt”, skriver Mattsson i sin blogg.

Nu svarar TV4 Nyheternas chef Anne Lagercrantz. I ett mejl till Resume.se skriver hon.

– Jag har svarat Thomas Mattsson att Robert Perlskog uttrycker sina personliga åsikter som en av våra mest erfarna fotbollskommentatorer, och att det han talade om var att Expressen bidragit till att ge fansen mer makt och inflytande, inget annat.

– Att vi skulle bemöta Perlskogs personliga reflektioner i vår 22-sändning är lika orimligt som att Expressen på nyhetsplats skulle dementera sina krönikörers åsikter om TV4. Självklart är jag dock glad om Mattson vill ge ett annat perspektiv på sin egen och vår webbsajt.

– Jag beklagar i övrigt vad som hänt Staffan Thorsell och vi har återigen erbjudit honom utrymme, om han vill och orkar, att kommentera sitt avhopp.

Läs mer: "TV4 måste be om ursäkt"

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.