Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Vägverket lägger ut intervju från Uppdrag Granskning

Publicerad: 21 oktober 2008, 13:08

Imorgon ska SVT:s Uppdrag Granskning skärskåda ”Förbifart Stockholm”. Ingemar Skogö, generaldirektör på Vägverket, är en av de som ställs till svars. Men verket kommer att publicera intervjun på hemsidan innan SVT:s program startar.


Ingemar Skogö tog med sig en bandspelare till intervjun. Foto: Hasse Eriksson

På SVT visas nu en trailer inför programmet på onsdag. Där presenteras ”Förbifart Stockholm”, som Sveriges dyraste motorvägstunnel. I programmet kommer Ingemar Skogö, generaldirektör på Vägverket att intervjuas.

Men han passade på att ta med sig en egen bandspelare till intervjun. Enlig Pointlex ligger hela den en och en halv timme långa intervjun på Vägverkets intranät redan nu. Den kommer också att läggas ut för allmänheten i morgon.

Ingemar Skogö förklarar varför de lägger ut intervjun.
- De klipper bryskt och är inte ute efter att spegla verkligheten utan mer för att sätta dit folk. Nu visar vi nyanserna i intervjun, säger han till Pointlex.

Nils Hansson är ansvarig utgivare för Uppdrag Granskning.
– Det är inte ovanligt att de vi intervjuar tar med sig bandspelare. Jag tycker bara att det är bra om de publicerar hela intervjun.

Ingemar Skogö säger att ni klipper bryskt?
– Vi klipper ut de relevanta delarna. Det är det som är journalistik. Du kommer inte att publicera allt jag säger i den här intervjun.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.