Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Vem tar över när Fallon går till Tonight Show?

Publicerad: 5 april 2013, 09:19

Foto: NBC

När Jay Leno lämnar över The Tonight Show till Jimmy Fallon får det återverkningar för hela talkshow-branschen. För vem ska ta Fallons plats i Late Night?


Ämnen i artikeln:

Saturday Night Live

Det blir lite "hela havet stormar" när Jimmy Fallon tar över The "Tonight show" efter Jay Leno. För vem som än tar över Jimmy Fallons "Late Night" så kommer det att röra om i den amerikanska tv-sfären.

Den hetaste kandidaten enligt amerikansk branschpress är Seth Meyers, idag huvudförfattare för Saturday Night Live. Han är också presentatör för SNL-segmentet Weekend Update, ett jobb han tog över när Jimmy Fallon slutade 2004.

Weekend upptdate har varit en veritabel karriärkatapult genom åren och som presentatörer har bland annats setts Tina Fey, Amy Pohler, Chevy Chase och Jane Curtin.

Meyers har varit på SNL sedan 2001 och kan vara mogen för en förflyttning. Men frågan är då vem som kliver upp och tar över rollen som ny huvudförfattare.

Andra namn som nämnts som tänkbara för Late Show är Kemau Bell, som gjort succé i det dolda med sin show Totally Biased, och Kristen Schaal, vars roll som psykopatiska Hazel i 30 Rock förde upp henne på komikerhimlen. Vem som helst av dem skulle bryta upp den manliga medelålders dominansen bland de sena pratshowerna.

Två riktiga långskott som nämns är Jon Stewart och Steven Colbert, men det är högst tveksam om någon av dem skulle vara villiga att byta sin fria kabeltv-tillvaro mot en mindre tillåtande pratshow med lägre tittarsiffror.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Saturday Night Live

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.