Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Vem vill inte ha Mat-Tina?"

Publicerad: 3 mars 2008, 10:43

Stjärna i Let’s Dance – och ett jagat byte hos tv-kanalerna. Nu slåss TV4 och SVT om Tina Nordström, som vill göra nya matprogram nästa vår. – Vi för en dialog med henne, säger Sergei Muchin, programchef på SVT Väst.


Tina Nordström är en hejare både på matlagning och dans. Foto: TV4.

Den tidigare SVT-profilen Tina Nordström, som nu gör succé i TV4:s Let’s dance, har sedan i fjol lagat mat i Aftonbladets webb-tv och samtidigt varit programledare för ”New Scandinavian Cooking” i USA.

Men snart kan hon vara tillbaka i någon av de stora svenska tv-kanalerna med ett nytt matlagningprogram. Tina Nordström säger själv till Expressen att hon vill göra comeback i rutan nästa vår.

– Just nu förhandlar jag och min agent med olika kanaler, säger hon till Expressen.

Mat-Tinas kontrakt med Aftonbladet går ut i sommar och det är tveksamt om det blir en förlängning. Aftonbladet är intresserade av att behålla henne – men samtidigt rycker såväl SVT och TV4 i den 34-åriga matprofilen.

– Vem vill inte ha Mat-Tina? Vi har en pågående dialog med henne, men hur det blir i slutändan är det ingen som vet i dagsläget,  säger Aftonbladets informationschef Niklas  Bodell till Resume.se.

När Tina Nordström valde lämna SVT för Aftonbladets webb-tv antydde hon att hon ville tillbaka till SVT så småningom.

– Jag tror att jag kommer tillbaka till SVT, sa hon till Resume.se då.

Sergei Muchin, programchef på SVT Väst, vill gärna ha tillbaka Tina Nordström, som bjöd public service-tittarna på kokkonster i många år.

– Hon valde att ta en paus från SVT för att hon skulle ha barn och ville ta det lite lugnare. Innan hon slutade hos oss diskuterade vi vad vi eventuellt skulle kunna göra 2009.

Det finns ett antal idéer på hur ett nytt matlagningsprogram med Mat-Tina i centrum skulle kunna se ut.

–  Det behöver ju inte vara det traditionella att stå vid en spis hela tiden, säger Sergei Muchin.

Har du varit i kontakt med henne nyligen?
– Jag har bara skickat några peppande sms till henne eftersom hon är med i Let’s dance. Jag har tänkt att hon får ta hem bucklan där innan vi tar en djupare diskussion.

Enligt uppgifter till Resume.se är även TV4 intresserade av att rekrytera Tina Nordström.

Resume.se har sökt programchefen Fredrik Arefalk, hittills utan framgång.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.