Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Vi är nöjda och glada”

Publicerad: 6 mars 2012, 09:22

Anna Hedenmo och Jon Nilsson var programledarpar i premiärprogrammet.

Foto: SVT.

En högteknologisk studio, amerikansk touch och utökad sändningstid till en timme. Nya Aktuellt som hade premiär i går, får både ris och ros. – Vi är nöjda, och vi är glada över det stora engagemanget i sociala medier. Vi tar till oss av synpunkterna och kommer att göra en del förändringar, säger Aktuellt-chefen Eva Landahl till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Eva LandahlAktuelltSVTAnna Hedenmo

När Resume.se når Eva Landahl på tisdagsmorgonen är hon "trött men nöjd" – redaktionen är redan i full gång med arbetet inför kvällens sändning.

Eva Landahl är i huvudsak tillfreds med premiärprogrammet i går kväll.

–      Vår stora oro var om tekniken skulle fungera. Det är en avancerad produktion och mycket av vårt fokus låg just på tekniken. Men det fungerade, med några undantag, säger Eva Landahl.

Hon var också nöjd med tilltalet och samspelet mellan Anna Hedenmo och Jon Nilsson, men säger att det finns saker i programmet att skruva på. Bland annat ska fördjupningsdelen vara någon minut längre – och de olika delarna i programmet ska skiljas ut tydligare, så att tittarna ska kunna hitta sin egen favoritdel lättare.

Till Aftonbladet säger en före detta Aktuellt-programledare – Elisabet Höglund – att nyheterna var gamla och att det inte fungerar att "upprepa information som varit allmängods i timmar".

Där håller inte Eva Landahl med.

–      Människor vill gärna ha en sammanfattning av dagens viktigaste nyheter och de upplever det inte på samma sätt som vi journalister, att vi upprepar nyheter. Det är också ett extremt lågt dubbeltittande mellan Rapport och Aktuellt.

I kvällens sändning, då Claes Elfsberg och Cecilia Gralde bildar progranledarduo, ska de tekniska missarna vara färre och uppdelningen mellan de olika blocken – nyhetsuppdatering, fördjupning och internationella utblickar – ska bli tydligare.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.