Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Vi är snyggare nu än då”

Publicerad: 23 september 2014, 12:34

TV4:s sportgäng från när det begav sig och 20 år senare.

Foto: TV4 Sport.

TV4-sporten har fyllt 20 år. Det firas – bland annat – med en ny bild av gänget som var med från starten. – Jag tycker att vi är snyggare nu än då, säger Patrick Ekwall till Resumé.


Ämnen i artikeln:

TV4Patrick Ekwall

TV4-sporten samlades nyligen för att fira redaktionens 20-årsdag tillsammans med medarbetarna från förr.

I samma veva togs en ny bild av gänget som poserade på den klassiska reklambilden för lanseringen av sportsändningarna 1994.

Profiler som Peter Jihde, Artur Ringart och Peppe Eng gör andra saker numera och sportchefen Hans Pekkari har blivit kanalchef för TV12. Men samtliga som var med på den 20 år gamla bilden ställde upp på den nya.

– Det var kul att alla kunde vara med igen. Jag tycker att vi är snyggare nu än då (skratt), säger Patrick Ekwall.

Hur minns du den klassiska reklambilden från 1994?

– Vi kulle ta promotion-bilder och det var en pr-tjej som tyckte att vi skulle göra något annorlunda och ta av oss på överkropparna – så då gjorde vi det. Det hade nog inte funkat i dag...

TV4-sporten tog initialt många annorlunda grepp och hade en kaxig och humoristisk underdog-framtoning. Med åren har den imagen tonats ner och professionaliserats.

– Ibland kan jag sakna den gamla inställningen, men samtidigt känner jag att att det ändå var skönt att det försvann, säger Patrick Ekwall.

Efter starten var Maud Bernhagen den första kvinnan som tog plats i rutan och sedan dess har TV4-sporten jämnat ut könsbalansen rejält.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV4Patrick Ekwall

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.