Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Vi är större än Dansbandskampen – på en tisdag!"

Publicerad: 29 januari 2009, 13:17

Mästarnas mästare är tisdagskvällarnas stora dominant i rutan. – Vi är större än Dansbandskampen och lika stora som Bonde Söker Fru, på en tisdag, säger programledaren Micke Leijnegard till Resume.se.


Emma Igelström, Emelie Öhrstig och Ara Abrahamian kämpar i Mästarnas mästare. Foto: SVT.

Resume.se intervjuade Micke Leijnegard efter det första programmet som lockade 1,5 miljoner tittare. Redan då drömde han om en uppföljare där drömdeltagaren skulle vara Peter Forsberg i en eventuell andra säsong.

Sedan dess kan man konstatera att populariteten består. 1 384 000 såg avsnitt två, och del tre i tisdags lockade 1 366 000.

Som en jämförelse låg SVT:s stora lördagssatsning Dansbandskampen i höstas på knappt 1,3 miljoner tittare.

Vad säger du om tittarframgången?

–  Jag har fortfarande inte riktigt hämtat mig från chocken efter första programmets 1,5 miljoner men visst, det är ju naturligtvis fantastiskt kul! Vi är alltså större än Dansbandskampen och lika stora som Bonde Söker Fru, på en tisdag. Grymt kul att SVT lyckats muta in en vardag på det här sättet.

Har ni planerat något mer för uppföljaren?

– Det där är ju beslut som ska fattas högt över mitt huvud men jag har svårt att se varför vi inte skulle köra vidare. Svenskarna verkar ju trivas med programmet och det är väl det bästa betyget man kan få när man jobbar "i allmänhetens tjänst".

Andra säsongen – hur tror du den blir? När, var hur? Vilka deltagare?

– Som sagt, ingen aning, men det är ju ingen tvekan om att det finns gott om Mästare till nya säsonger. Minst två till, det är ju bara att räkna...

Mästarnas mästare spelades in i Spanien och är producerat av Meter Film & Television.Elva svenska idrottsmästare om titeln ”Mästarnas mästare”, däribland Thomas Wassberg, Per Elofsson, Per Fosshaug, Ara Abrahamian, Emma Igelström och Erica Johansson.

SVT vill inte tala om vad programmet kostar men enligt uppgift rör det sig om mångmiljonbelopp.

Programmet är ett belgiskt format (originaltitel ”Eternal glory”) och serien består av tio timslånga avsnitt.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.