Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Vi betalar huset själva"

Publicerad: 5 maj 2010, 07:33

Laila Bagge säger att hon och maken Niclas Wahlgren är väl medvetna om skattereglerna. För Expressen berättar hon att de ska betala huset på Lidingö helt själva. Paret har ännu inte bestämt om de ska tacka ja till programförslaget från TV4 Plus.


Ämnen i artikeln:

Niclas WahlgrenTV4 PlusLaila BaggeTV4Anton Glanzelius

Laila Bagge och Niclas Wahlgren. Foto: Resumé.

– Det har aldrig varit tal om annat. Vi har haft lån på såväl tomten som husbygget från start, säger Laila Bagge till Expressen.

Expressen har tidigare skrivit att produktionsbolaget Titan och TV4 Plus erbjudit sponsorer produktplacering i programserien om husbygget på Lidingö. Kostnaden för sponsorerna är 500 000 kronor för att få en produkt exponerad i rutan.

Laila Bagge och Niclas Wahlgren sålde exklusiviteten till sitt bröllop till Expressen för runt 50 000 kronor, och fixade även sponsorer till bröllopet.

I måndags avslöjade Resume.se att Laila Bagge och Niclas Wahlgren satt i möte med TV4:s biträdande presschef Camilla Filipsson och programchefen för TV4 Plus, Anton Glanzelius.

På mötet diskuterades planerna på det nya programmet om husbygget, samt även Humorgalan där paret häcklades. De tog tog illa vid sig av skämten och tyckte att situationen var märklig och olustig– att de hånades på en gala i TV4 samtidigt som de fått ett programförslag därifrån.

Om villan på Lidingö kommer att kosta tio miljoner och inte bekostas av dem själva kommer paret tvingas betala skatt på två och en halv miljoner kronor, skriver Expressen.

Men sådant avfärdar nu Laila Bagge.

– Vi betalar huset själva, säger hon till Expressen.

Så här skriver hon på sin blogg i dag:

”Kan ni tänka er Aftonbladet ringde idag. Igen :)

Dom är så otroligt omtänksamma och måna om oss och ställde en fråga som lyder som följande.

Är ni medvetna om att ni kan åka på en skattesmäll om ni får ert hus betalt av andra?

Japp det vet vi. Vad jag också vet är att vi betalar vårt hus själva, så vi valde självklart att inte kommentera denna självklarhet”.


Vad som händer med realityserien i TV4 Plus är ännu oklart. Laila Bagge och Niclas Wahlgren har fortfarande inte lämnat besked – de har förklarat att de behöver betänketid.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.