Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Vi blev ett offer för finanskrisen”

Publicerad: 16 januari 2009, 14:09

Grundaren och vd:n Anders Lundmark menar att konkursade Kanal Lokal är ett offer för finanskrisen. – Det är en mörk dag, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Kanal Lokal

Anders Lundmark.

Anders Lundmark har jobbat med Kanal Lokal sedan starten    – i dag klockan 13 tvingades han meddela de 90 anställda och underleverantörerna att det blir konkurs.

Natten mellan söndag och måndag slocknar sändningarna.

Det gick inte att ragga extern finansiering.

– Jag har hela tiden varit optimist – men i julhelgen började jag att tvivla. Det var en svår utveckling på annonsmarknaden, säger Anders Lundmark.

Han säger att förutsättningen för att driva svensk tv har ett inbyggt problem.

– Distribution, att få betalt av operatörerna är jäkligt svårt. Det finns ingen betal-tv-marknad. Allt måste vara annonsfinansierat och då måsta man ha 100 procents distribution. Det hela är en distributionsfråga.

– Vi har jobbat upp tittarsiffrorna, men det är alltid bekymmersamt att mäta.

– Vi har hållit på länge, men det var mycket kvar att göra innan man kunde få riktig snurr på det, och det är svårt att göra kalkyler som attraherar riskkapital.

Anders Lundmark vet inte vad som händer framöver.

–    Det är en tung dag för alla. Alla är jätteledsna.

– Efter 15 år kan man väl kalla sig docent i lokal-tv, den som är villig att anställa någon med den erfarenheten är välkommen att ringa mig.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Kanal Lokal

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.