Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Vi går med vinst inom två år”

Publicerad: 8 augusti 2013, 08:49

Anna Bråkenhielm.

Foto: Andreas Elgstrand.

Tv-produktionsbolaget Scandinavian Studios, ägt av Bonnier och Anna Bråkenhielm, gjorde en rörelseförlust på 10,8 miljoner kronor under sitt första verksamhetsår, 2012. Men Bråkenhielm är nöjd och planerar för en utlandsetablering. – Vi kommer att gå med vinst inom två år, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Anna BråkenhielmScandinavian Studios

Scandinavian Studios  ägs till 68 procent av Bonnier Broadcasting och till 32 procent av Anna Bråkenhielm. Bolaget har nu kommit med sitt första bokslut. Omsättningen var 4,2 miljoner kronor. Kostnaderna låg på 14,9 miljoner kronor, därav 3,1 miljoner produktionskostnader och 7,5 miljoner personalkostnader. Medelantalet anställda var under året 6.

Rörelseresultatet var minus 10,8 miljoner kronor.

Trots storfölusten är Anna Bråkenhielm tillfreds med siffrorna.

–       Jag är jättenöjd. Vi hade budgeterat för en större förlust än så. Det är ju så i början – vi satsar nu och har kalkylerade förluster. Men vi kommer att visa vinst inom två år och har planer på att etablera oss utomlands, säger Anna Bråkenhielm.

Hon vill i nuläget inte gå in på vilket land som Scandinavian Studios siktar på. Det kommer inte att ske genom förvärv utan helt på egen hand.

Bolaget har redan sålt sitt första format Sveriges Skönaste Gårdar på TV4 till Danmark och Frankrike. Och TV4 har beställt ytterligare två säsonger av formatet. Dessutom gör bolaget ytterligare format för SVT och TV4.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.