Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Vi har nog tyvärr förlorat”

Publicerad: 5 maj 2014, 20:46

Peter Eriksson (MP).

Miljöpartiet ser ut att förlora mot TV4. Partiet tycks inte få tillräckligt med stöd för minskad reklamtid i riksdagens omröstning i morgon. – Vi har nog tyvärr förlorat den här frågan, säger Peter Eriksson (MP), ordförande i Konstitutionsutskottet.


Ämnen i artikeln:

Peter Eriksson

Enligt Miljöpartiet har TV4:s Casten Almqvist brutit sitt löfte i KU från 2012 att behålla lokal-tv i utbyte mot oförändrade reklamregler.

Efter TV4 beslutat att lägga ner lokalsändningarna har MP dammat av sin motion om ninskad reklamtid för TV4. I går eftermiddag hölls en riksdagsdebatt i frågan.

– Det är rimligt att reagera. TV4 har tjänat miljarder åt sina ägare med hjälp av bättre villkor än övriga kommersiella aktörer, säger Peter Eriksson till Resumé.

I debatten fick MP mothugg från Moderaterna och få andra partier tycks vilja rösta för motionen i riksdagen på onsdag. Socialdemokraterna ser inte ut att haka på. Möjligtvis kan MP få stöd av Vänsterpartiet och SD.

– Jag tror att våra möjligheter är väldigt små, och jag har inte räknat med något annat. Det här är mer en principiell markering i det här läget. Ansvaret faller lika tungt på regeringen som på TV4,  säger Peter Eriksson.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Peter Eriksson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.