Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Vi kommer se resultat redan i januari"

Publicerad: 17 november 2009, 13:11

Idag offentliggjorde TV4 och Ericsson ett partnerskap som gäller de kommande tio åren. – Bakgrunden är att vi rustar oss för framtiden. Vi måste säkerställa att vårt innehåll och våra rättigheter kommer att göras tillgängliga på alla plattformar.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanEricssonTV4

TV4:s vd Jan Scherman. Foto: Resumé

Jan Scherman säger att det är en lång process som lett fram till dagens avtal med Ericsson. Redan när Canal Plus förvärvades stod det klart att Ericsson skulle sända ut de kanalerna. Nu kommer även TV4-gruppens kanaler att sändas ut av Ericsson. Något som TV4 kommer att spara pengar på.
– Vi räknar med att kostnaderna kommer att sjunka med 20 procent för vår del. Alla de pengar vi sparar ska vi återinvestera i nytt innehåll.

Avtalet med Ericsson börjar gälla den första december. Och Jan Scherman förväntar sig snabba resultat inom den gemensamma utvecklingen.
– På något sätt ska samarbetet synas redan vid handbolls-em i januari 2010.

Ericsson och TV4 kommer inte att starta ett eget bolag för utvecklingen av nya produkter och tjänster. Istället kommer medarbetare från båda bolagen att sättas ihop inför varje projekt. Och listan är redan lång.
– Ett viktigt område är hur vi ska få ut tv-programmen bättre i mobilen. Ett annat projekt är hur våra stora rättigheter ska kunna utnyttjas på alla plattformar.

När TV4 och Ericsson nu skapar ett partnerskap för de kommande tio åren har Jan Scherman också undvikit en potentiell konkurrent.
– Jag har ju träffat många av telekomföretagen på tv-mässorna. De har visart stort intresse både för innehåll och rättigheter. Det är klart att de vill in på vårt område. Men nu får Ericsson bidra med det som de är bäst på och vi med vår kompetens.

I och med avtalet med Ericsson kommer 40 anställda på TV4 att byta arbetsgivare till telekombolaget. Ett besked som inte möttes av jubel.
– Det var inte ett allt igenom positivt mottagande och det kan jag förstå. Det är en stor sak att byta arbetsgivare. Unionen har sagt ja till affären och den löntagarkonsult som varit inkopplad har också rekommenderat lösningen.
– Men det här handlar inte om att skicka ut de anställda till något låglöneland. De kommer att fortsätta jobba i våra lokaler och det finns fortfarande en stark samhörighet med TV4. Ericsson satsar på det här området.

Kommer Otto Sjöbergs mobilbolag att ingå i samarbetet?
– Absolut.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Jan SchermanEricssonTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.