Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Vi räknar med succé”

Publicerad: 21 juli 2010, 08:27

Susanna Kallur missar EM och Sverige har betydligt färre förhandsfavoriter än under tidigare år. Men TV4 tror ändå inte att det svenska folket sviker framför tv-apparaterna. – Vi räknar med succé, säger Fredrik Olofson, TV4-sportens biträdande sportchef och projektledare för Friidrotts-EM.


Ämnen i artikeln:

Susanna Kallur

Susanna Kallur missar EM. Foto: Marcus Ericsson.

För några dagar sedan var Susanna Kallur en av de stora affischnamnen i TV4:s trailer inför EM-sändningarna. Nu är hon skadad och bortklippt från trailern. Fredrik Olofson tycker det är tråkigt att hon missar turneringen, men ser ändå att intresset för friidrott är stort.

– Det är alltid roligare med sju potentiella medaljörer som det var för några år sedan, men tittarsiffrorna på friidrottsevenemangen tidigare i sommar har varit bra. Sporten drar ändå och Sverige har trots allt en ganska stor trupp, säger han.

Vilka siffror hoppas ni på?

– Det är jättesvårt att säga eftersom sändningarna är så långa, men det är klart att vi vill vara över miljonen under de stora finalerna.

Däremot tror inte Fredrik Olofson att tittarsuccén från det senaste världsmästerskapet kommer att kunna upprepas under Friidrotts-EM.

– När Usain Bolt sprang var det runt två miljoner som tittade. Det blir svårt att nå upp till, säger han.

Friidrotts-EM drar igång den 26 juli och arrangeras i Barcelona.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Susanna Kallur

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.