Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Vi ska inte jaga privatpersoner˝

Publicerad: 30 mars 2009, 07:28

På onsdag träder den kritiserade Ipred-lagen i kraft. Men Viasat tänker inte använda den för att jaga privatpersoner som laddar ner film eller tv-serier. Istället ska man fortsätta utveckla sina egna tjänster.


Ämnen i artikeln:

Viasat

Hans Skarlöth, vd på Viasat. Foto: Viasat

Det är Dagens Nyheter som idag redovisar en Sifoundersökning om hur svenskarna tror att Ipredlagen kommer att påverka den illegala nedladdningen. 60 procent tror inte att lagen kommer ha någon effekt och 33 procent tror att den kommer att minska nedladdningen i en liten utsträckning. Bara tre procent tror att lagen kommer att ha stor inverkan på nedladdningen.

Undersökningen är beställd av Viasat. Ett företag som sannolikt borde drabbas hårt av nedladdningen av filmer och tv-serier. Men i artikeln säger vd Hans Skarplöth att bolaget ännu inte märkt några ekonomiska förluster av nedladdningen. Han klargör också att bolaget inte kommer att lägga några resurser på att jaga fildelande privatpersoner.

Istället ska Viasat se till att ta fram alternativ till The Pirate Bay och andra torrent-sajter.
– Den illegalla nedladdningen är ett uttryck för ett konsumtionsmönster som alla i vår bransch har varit dåliga på att möta. Jag säger inte att vi på Viasat är så mycket bättre än andra, men vi har bestämt oss för att verkligen satsa på det här, säger Hans Skarplöth till DN.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Viasat

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.