Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Vi ska slå tillbaka”

Publicerad: 31 juli 2012, 12:09

Jörgen Madsen är ny vd för MTG.

Han är en 45-årig MTG-broiler som nu nått den högsta positionen inom koncernen. Den sporttokige dansken Jörgen Madsen från Köpenhamn är ny vd för MTG och ska nu rädda TV3, sjösätta expansionsplanerna och rusta bolaget för OS. – Utan tvekan är det här en dröm som går i uppfyllelse, säger han till Resumé om sitt nya jobb.


Jörgen Madsen kom till MTG som 27-åring. Från 1994 och framåt har han hunnit med att vara sponsringschef för TV3, chef för Viasat Sport i Danmark, chef för Viasat Sport i Norden och sedan hösten 2011 nordisk tv-chef på MTG. Jörgen Madsen har dessutom ingått i bolagets ledningsgrupp i 12 år.

Nu efterträder han Hans-Holger Albrecht som vd för MTG. Den sistnämnde har varit framgångsrik i stort, men har på slutet fått brottas med den negaiva utvecklingen för TV3.

Jörgen Madsen har länge varit med och påverkat utvecklingen – därför kommer att fortsätta på samma linje som Hans-Holger Albrecht och verkställa de planer och åtgärder som redan finns i pipeline, förklarar han.

Han talar om att öka det befintliga ledningsteamets förmåga ytterligare och fokusera på expansionsplanerna som främst rör östra Europa.

Jörgen Madsen måste också se till att snabbt bryta TV3:s negativa trend. Han säger att den svenske programchefen Fredrik Lundberg sitter säkert och att man hoppas att hösten blir en vändning med starkare format och nya förändrade och vässade rutiner.

– Vi ska slå tillbaka och jag är övertygad om att vi kommer att lyckas, säger Jörgen Madsen.

Det är även viktigt att lyckas möta konsumenterna där de finns, via tjänster som Viaplay och TV3 Play förklarar han.

Jörgen Madsen beskriver sig själv som ett sportfreak och det är främst spiort han tittar på i MTG:s kanaler. Där är rättighetsbiten oerhört viktig. MTG/Viasat har Champions League och har säkrat även kommande rättigheter för Premier League och snuvat TV4 på handbollen. Dessutom förbereder man sig på OS 2014 och 2016 som MTG köpt framför näsan på SVT.

– Vi ska ha de bästa personerna, leverera varje sekund och göra de bästa sändningarna någonsin, säger Jörgen Madsen.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.