Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Vi tänker inte skrota lokal-tv"

Publicerad: 21 mars 2013, 11:14

Åsa Jamal, kommunikationsdirektör på TV4.

I dagens nummer av Resumé skriver vi att TV4 tänker lägga ner samtliga lokala nyhetssändningar och göra sig av med 100 personer i processen. Tillträdande vd för Nyhetsbolaget Åsa Tillberg lägger nu locket på i ett internt meddelande till personalen. I stället är det kommunikationsdirektören för TV4-Gruppen Åsa Jamal som dementerar att man tagit beslut i frågan.


Ämnen i artikeln:

Åsa TillbergNyhetsbolagetTV4

"Med tanke på de snabba strukturförändringarna i mediebranschen kommer det självklart att bli förändringar, troligen även stora sådana och säkert kommer inte alla alltid att gilla de förändringarna. Men det finns ingen dold agenda som slår till när jag tillträder."

Det skriver Åsa Tillberg i ett internt meddelande till personalen som gick ut i dag efter att hon tagit del av Resumés artikel

Resumé har sökt Åsa Tillberg både under arbetet med artikeln i Resumé och i dag för att få kommentarer till uppgifterna, men hon har avböjt.

– Hon tillträder om tre veckor vilket gör det problematiskt för henne att uttala sig, säger TV4-Gruppens kommunikationsdirketör Åsa Jamal till Resumé.

Åsa Jamal dementerar att det ska finnas något beslut att lägga ned de lokala nyhetssändningarna.

– Vi tänker inte skrota lokal-tv. Det finns inget sådant beslut. Det finns ett enormt intresse för de lokala nyhetssändningarna och vi har utökat från 16 till 25 kanaler efter koncessionen. Det visar att ni satsar, säger Åsa Jamal.

Kan ni dementera att Nyhetsbolaget kommer att skära ned verksamheten vid de lokala nyhetsstationerna?
– Vi gör löpande analyser av tittanden vilket påverkar verksamheten. Samtidigt som vår lokal-tv är en viktig del av TV4 som en del av Sverige är det inte en fredad zon. Men det finns inga planerar på att skrota de lokala tv-sändningarna, säger Åsa Jamal och fortsätter:

– Åsa tillträder om några veckor och hon kommer att vända på alla stenar. Men som sagt, det finns inte den här typen av planer. Hon har ju inte ens tillträtt, säger Åsa Jamal.

Kan du lova att det inte kommer att bli några kraftiga nedskärningar för lokal-tv-verksamheten?
– Det kan jag absolut inte lova. Åsa Tillberg kommer att tillträda om tre vekor och se över verksamheten. Det kan hända saker inom många olika dimensioner och hur exakt lokal-tv kommer att påverkas vet vi inte.

Kan du dementera att det finns planer från TV4 att upphöra med sina lokala nyhetsprogram?
– Det finns ingen tanke som inte är tänkt. Det kan ha funnits sådana idéer. Men att det skulle finnas planer i konkret mening är felaktigt.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.