Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Vi tänkte fel"

Publicerad: 28 april 2009, 07:50

TV4 ändrar nu reglerna för vilka partier som får göra reklam inför EU-valet. Junilistan får samma erbjudande som riksdagspartierna, men Sverigedemokraterna får inte köpa reklam i kanalen.


Ämnen i artikeln:

Gunnar GidefeldtTV4

Gunnar Gidefeldt.

TV4 bjöd gav samtliga riksdagspartier ett starkt rabbaterat erbjudande om att köpa tv-reklam inför EU-valet i sommar. Men Junilistan, som blev det tredje största partiet i det senaste parlamentsvalet, fick inte något erbjudande. Nu backar TV4.
– Vi tänkte inte på det när vi satte gränsen. Vi tänkte fel, säger Gunnar Gidefeldt till Dagens Media.

Björn Jonsson är pressekreterare på Junilistan.
– Vi ska få samma erbjudande som de andra partierna. I eftermiddag ska vi träffa TV4 och kommer sedan fatta ett beslut om vi ska göra reklamfilm eller inte.

Däremot får Sverigedemokraterna inte köpa reklam.
– Det är mycket anmärkningsvärt att Sveriges största TV-kanal väljer att diskriminera ett politiskt parti inför ett val. Man gynnar de partier som redan har makt och pengar medan en ny rörelse som vår, som redan har svårt att hävda sig medialt, stängs ute. Det drabbar inte bara oss utan hela den svenska, demokratiska traditionen, säger partiledaren Jimmie Åkesson i en kommentar.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Gunnar GidefeldtTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.