söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Vi typecastade Plura”

Publicerad: 26 augusti 2010, 13:12

Förberedelserna för säsong två av TV4:s succéserie Solsidan är i full gång. Inför inspelningen har Johan Rheborg sett till att artisten Plura får en biroll. På måndag nästa vecka drar inspelningarna igång.

Ämnen i artikeln:

SolsidanTV4

KB

Karl-Johan Byttner


Foto: TV4.

Plura Jonsson. Foto: TV8.

Nytt för säsong två är alltså att Eldkvarns Plura Jonsson får cirka en minuts biroll i ett av avsnitten. Plura kommer att spela en person från Stadsmissionen som möter Freddes hustru, Mickan, som spelas av Josephine Bornebusch. Det var Johan Rheborg, Fredde i Solsidan, som ville ha med Plura i sitt manus:

– Vi typecastade Plura, det vill säga man väger samman skådespeleri, utseende och stil och det gick jättebra. Plura är ju en skön typ, säger Kerstin Andersson, producent för Solsidan.

Hur Plura och Mickan sammanstrålar i serien vill hon inte berätta, utan det får bli en överraskning. Klart är också att det bli mer av Alex, Felix Herngrens, snåla granne, Ove Sundberg, som spelas av Henrik Dorsin:

– Jodå, karaktären Ove Sundberg är med ännu mer än tidigare, säger Kerstin Andersson.

Därutöver är klart med en rad andra nya roller, men vilka dessa är vill inte Kerstin Andersson gå in på i detta skede:

– Jag kan väl säga att det blir en skön blandning av bra skådespelare, säger hon.

Freddes Segway, det vill säga det fordon han kör runt med i Solsidan kommer också att vara kvar i säsong 2:

– Absolut. Jag såg exempelvis en kille i kostym och portfölj med Segway vid Nybroplan strax efter att serien startat. Så serien har väl satt sina spår, säger Kerstin Andersson.

Exakt när starten av Solsidan säsong 2 sker är oklart, utan det är upp till TV4 att bestämma detta. Det är dock inte otänkbart att seriestart sker vid samma tidpunkt som förra året, det vill säga under våren.

Mycket nöje utlovas:

– Jag har förstått att många strecktittat på säsong 1 i sommar. Men jag måste säga att den nya säsongen verkligen känns lovande. Det blir minst lika roligt om inte ännu roligare än första säsongen, säger Kerstin Andersson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev