Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Viaplay lanserar Swedish Dicks

Publicerad: 17 november 2015, 08:15

Johan Glans och Peter Stormare är "Swedish Dicks".

Netflix har gjort succé med flera originalserier som "Orange is the new black" och "Orphan Black". Nu släpper Viaplay sin första originalserie Swedish Dicks med Peter Stormare, Johan Glans och showrunnern Peter Settman.


Ämnen i artikeln:

NetflixViaplay

Serien handlar om två svenskar i Downtown LA som försöker överleva som olicensierade privatdetektiver.

– Vi har velat göra en egen produktion under en tid, och att lansera den tillsammans med Peter Settman känns helt rätt. Viaplay är först med att göra en internationell original-produktion med svenska skådespelare, som kommer att erbjudas exklusivt för våra kunder senare under 2016, säger Jonas Karlén, vd Viaplay, i ett pressmeddelande.

Peter Stormare och Johan Glans har huvudrollerna i serien som beskrivs som "en perfekt mix av skratta högt-stunder och dialoger med en mer seriös underton".

Serien samproduceras med det internationella produktionsbolaget Brain Academy, Peter Settman, Viking Brothers Entertainment och Glenn Lund. Den lanseras under 2016.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

NetflixViaplay

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.