Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Viasat byter sportchef – Tellander får nytt toppjobb

Publicerad: 24 maj 2012, 12:39

Per Tellander får en annan tjänst.

Foto: Ulf Berglund/Viasat.

(UPPDATERAD) Viasat, som nyligen återigen vann Premier League-rättigheterna, byter sportchef. Per Tellander får en nordisk chefsroll för Viasat Film och faktakanalerna. Han efterträds av Erik Westberg, i dag redaktionschef på Viasat Sport.


Ämnen i artikeln:

MTGViasatPer TellanderViasat Sport

Per Tellander kom till Viasat 2006 från Kanal 5.

Han har varit mycket framgångsrik när Viasat kapat åt sig lukrativa sporträttigheter som Champions League, Premier League och NHL.

Nu lämnar han sportvärlden för att ta sig an Viasat Film-produkten och lyfta den, samt faktakanalerna, i hela Norden. Han har "skolats in" i rollen sedan årsskiftet. Hans officiella titel blir ”Head of Viasat Broadcasting's Nordic Pay-TV Channels”.

– Jag ville göra det här och ser det som en stor utmaning. Det är kul att bredda sig. Vi har gjort en hel del förändringar med sporten och förbättrat produkten. Nu är tanken att jag ska göra det med Viasat Film-produkten också, och faktakanalerna, säger Per Tellander till Resume.se.

Hur känns det att lämna sporten?
– Det känns skönt på ett sätt, även om man har många kompisar i den världen. Men nu kanska man kan njuta mer när man tittar på sport när man inte behöver se det ur ett professionellt perspektiv.

Per Tellander efterträds som sportchef av Erik Westberg, som flyttas upp från redaktionschefsrollen.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.