Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

TV

Viasat i jätteavtal med Comhem

Publicerad: 8 November 2007, 12:00

Först kom Kanal 5 överens med kabeljätten Comhem. Nu har även Viasat och Comhem rökt fredspipa. Resultatet blir bland annat att TV8 hamnar i det analoga basutbudet och att TV3 och TV6 kommer att sändas digitalt.


Under många år låg både Viasat och SBS i fejd med kabel-jätten Comhem. Det innebar att tittarna inte fick se Kanal 5 och TV3 digitalt. Först kom Kanal 5 överens med Comhem, vilket resulterade i att nya Kanal 9 hamnade i det analoga basutbudet och att Kanal 5 började distribueras digitalt.

Nu har Viasat och Comhem kommit överens om en ökad distribution av Viasats kanaler. Det nya avtalet innebär:

- TV8 tar plats i analoga grundutbudet och i digitalpaketet small. Det innebär att kanalen kommer att kunna ses av 80 procent av svenskarna jämfört med 47 procent idag.
   - ZTV, Viasat Golf och Viasat Explorer får distribution av Comhem
   - TV3 och TV6 börjar sändas digitalt hos Comhem

Comhem kommer dessutom att börja distribuera filmkanalen Silver, Disney Playhouse, BBC Food, Motors TV, Viasat Explorer och musikkanalen Mezzo. Från och med april kommer dessutom de kunder som kom från UPC att få exakt samma tv-utbud och paketering som övriga Comhem-kunder.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.