Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Viasat säkrar Elfborgs Champions League-kval

Publicerad: 3 juli 2013, 09:40

Viasat har fått rättigheterna för Elfborgs kvalmatcher till Champions League. Klubbens match mot lettiska Daugava direktsänds på TV10. Djurgårdens fd sportchef och tränare, Magnus Pehrsson, debuterar som expert i samband med matchen.


Ämnen i artikeln:

ViasatElfsborgPer Nunstedt

Viasat och MTG har ägt Champions League-rättigheterna i över 20 år och  sänder alla matcher från turneringen, men nu vill man även vara med i  kvalet:
– Det ska bli väldigt spännande att följa Elfsborgs resa från start, säger Viasats programchef Per Nunstedt i en kommentar.

Den  17 juli respektive 23 juli kan tittarna se när Elfsborg ställs mot de  lettiska ligamästarna FC Daugava Daugavpils i samband med de två första  kvalmatcherna till Champions League gruppspel.

Djurgårdens fd Sportchef tillika tränare, Magnus Pehrsson, analyserar matcherna:
– Pehrsson är ett friskt tillskott i vår  expertbas. Jag ser fram emot hur han kommer att översätta sina breda  tränar- och managerkunskaper även till tv-sidan, säger Per Nunstedt.

Om  Elfsborg slår ut Daugava väntar ytterligare en kvalrunda och om man  även går segrande ur den striden når klubben huvudturneringen.

Magnus Pehrsson ser fram emot att analysera Elfsborgs kvalmatcher:
– Jag  har testat att sitta i tv-rutan vid ett par tillfällen så jag känner  mig inte helt oerfaren,  säger han i en kommentar.

Elsborg gick på pumpen i den sista kvalomgången mot Valencia säsongen 2007:
– Jag  tror att Elfsborg har väldigt goda chanser att gå vidare i den första  omgången, och det tror jag utan att jag har tittat på det andra laget,  men de ska vara bättre. Fortsättningen kommer att handla mycket om hur  lottningen går,  säger Magnus Pehrsson.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

ViasatElfsborgPer Nunstedt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.