Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Viasat släpper in sporttittarna

Publicerad: 18 januari 2013, 13:32

I samarbete med MTG TV lanserar Viasat Sport en klippsajt. Lagom till NHL:s omsatt får besökarna ett smakprov på Viasats sporträttigheter utan kostnad.


Nyligen stod det klart att NHL-säsongen drar igång igen efter den segdragna lockouten. Spelet kring den nordamerikanska hockeyligan har väckt stort intresse. Bland annat har SVT:s Rapport flitigt rapporterat om förhandlingarna.

Lagom till omstarten släpper Viasat i samarbete med MTG TV en klippsajt. Här samlas alla höjdpunkter från Viasats utbud kort efter att de sänts i de ordinarie kanalerna. Reklamsäljet styrs av MTG TV.

– Vi har märkt en stor efterfrågan bland våra kunder om att samla klippen från alla våra sporträttigheter under samma tak. Att sammanfatta vårt innehåll, säger Jonas Karlén vd på Viasat till Resumé

Hur viktig kan lanseringen bli som försäljningskanal för era abbonenemang?
– Vi ser gärna att fler upptäcker vårt utbud av rättigheter. Klippsajten kan skapa ett intresse för att ta del av fullängdsmatcherna.

Fanns det någon strategi från er sida att tajma lanseringen med nystarten av NHL?
– Det gör att vi blir ännu mer attraktiva. Det är väldigt många som vill uppdatera sig kring NHL-hockeyn just nu. Vi tajmar säsongsstarten väldigt väl, men att det sammanfaller med lanseringen handlar mer om tillfälligheter. Intresset för NHL har aldrig varit hetare än nu och det komprimerade spelschemat där lagen spelar fler matcher mot motståndare i samma geografiska områden gör det upplagt för fler intressanta derbyn.

Viasat Sport äger bland annat rättigheterna till Champions League och Premier League i fotboll, NHL och Hockeyallsvenskan i hockey, motortävlingarna vid Formel1 och golfens PGA-tour.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.