onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Viasat Sport blir MTG Sport

Publicerad: 14 oktober 2016, 12:25

Per Nunstedt blir befordrad i den nya organisationen. Foto: Pressbild

MTG:s sportverksamhet byter namn. Samtidigt får sportchefen Per Nunstedt nytt toppjobb.

Ämnen i artikeln:

Viasat SportMTGMTG SportPer NunstedtTVTv-branschen

FT

Fredrik Thambert


För några veckor kontaktade Resumé Viasats sportchef Per Nunstedt efter tips om att han fått nytt toppjobb inom organisationen. Detta förnekade han besämt. Men nu står det klart att så blir fallet.

Nu byter nämligen organisationen inom Viasat Sport namn till MTG Sport i hela Norden. I den nya nordiska ledningsgruppen ingår Per Nunstedt, numera utsedd till chef för MTG Sport Sverige.
– Det är ett drömjobb. När vi startade TV3 på 80-talet så var det en pan-skandinavisk kanal. Så där det satt en svensk, en dansk och en norrman tillsammans i våra sportstudios, och man väntade bara på att Bellman skulle kliva in genom dörren. Det är inte dit vi är på väg nu, däremot så ska vi intensifiera arbetet med själva produkten och jobba närmare i gemensamma satsningar, säger han i en kommentar.

Syftet med den nya organisationen är att stärka samarbetet länderna emellan.
– Vi har redan i dag en otroligt fin modell då vi med gemensam muskelstyrka köper in de bästa rättigheterna tillsammans, och med en nordisk ledningsgrupp för MTG Sport så ska vi jobba ännu hårdare och tydligare med hur vi utvecklar olika satsningar.

Den nya nordiska sportorganisationen leds Peter Nørrelund:
– Jag är glad att utse Per som chef för MTG Sport Sverige och att han tar plats i nya nordiska ledningsgrupp för MTG Sport. Per och hans team har gjort ett fantastiskt jobb med vår oöverträffade sportportfölj i Sverige, där evenemang som OS i Rio och hockeyns World Cup varit höjdpunkterna bland de drygt 13 000 live-timmar sport som sänds ut över året.

Bland MTG:s sporträttigheter finns även Premier League, Champions League och NHL.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev