Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Viasat startar fotbollskanal

Publicerad: 6 oktober 2008, 08:46

Först storvärvningar, sedan förlängda Champions League-rättigheter – och nu en ny renodlad fotbollskanal.
Viasat Fotboll beskrivs som landets "enda dedikerade fotbollskanal".
Viasat startar även kanalen Viasat Motor och den tidigare kanalstrukturen Viasat 1,2 och 3 skrotas.


TV4 har marknadsfört sig som ”fotbollskanalen” och har även fotbollskanalen.se.

Nu kommer Viasat med en helt renodlad tv-kanal för fotboll – Viasat Fotboll.

”Viasat Fotboll blir Sveriges enda dedikerade fotbollskanal och har exklusiva direktsändningsrättgheter till matcherna inom UEFA Champions League, kvalmatcher inför VM 2010, inklusive Sveriges, Englands och Tysklands hemmamatcher och de Sydamerikanska nationella kvalmatcherna, den engelska FA-cupen och ligacup-matcher, Chelsea och Manchester Uniteds klubb-TV, franska ligan och tyska Bundesliga”, skriver Viasat i ett pressmeddelande.

Viasats nuvar ande rättigheter till Champions League går ut efter säsongen, men nu har bolaget tecknat ett nytt avtal som sträcker sig över säsongen 2011/2012.

– Champions League är världens bästa fotboll, och sannolikt den starkaste sporträttigheten som finns på TV-marknaden. Viasat har lång erfarenhet av Champions League, och det känns fantastiskt roligt att vi nu har säkrat rättigheterna för ytterligare tre år, säger Per Tellander, sportchef på Viasat.

Nästa stora mål är att snuva TV4/Canal plus på Premier League-rättigheterna från och med säsongen säsongen 2010/2011.

Viasat, som redan har den renodlade kanalen Viasat Golf, startar även Viasat Motor med förlängda Formel 1-rättigheter  till och med slutet av mästerskapssäsongen 2011.

"Viasat Motor blir Sveriges enda kanal dedikerad till motorsport och görs  tillgänglig både i Sverige och Norge. Kanalen har den bredast möjliga täckningen  av Formel 1, inklusive direktsändningar från varje race samt kvalen. Kanalen har  även förvärvat rättigheterna till grand prix-motorcykelserien MotoGP samt de  svenska STCC-mästerskapen och sänder även NASCARS Sprint-cup från USA", meddelar Viasat.

Viasat Sport, Viasat Fotboll och Viasat Motor ersätter den tidigare kanalstrukturen med Viasat 1, 2 och 3. Viasat Sport HD och Viasat Golf finns för hela Skandinavien.

Dessutom presenterar Viasat ett samarbete med kanalen MTVNHD som sänder en blandning av MTV och Nickelodeon i HD-format. Sändningarna börjar i dag.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.