Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Viasat startar videobutik via boxen

Publicerad: 22 oktober 2008, 06:42

Viasat startar en videobutik via boxen för de som har Viasat-abonnemang. Tjänsten, som heter ”Viasat on demand”, innebär att det går att ladda ner filmer och serier till tv:n.


Viasat on demand.

Telia och Com hem har liknande tjänster – nu kommer ”Viasat on demand”. För att kunna använda tjänsten krävs ett abonnemang hos Viasat och en digitalbox med inbyggd hårddisk – en Viasat HD-PVR – samt HD-TV-mottagning. Det behövs även en internetanslutning via kabel som kopplas till boxen.

Med några tryck på fjärrkontrollen går det sedan att ladda ner filmer och serier till tv:n.

150 filmer och tv-serier kommer att finnas från tillgängliga från start. Sedan fylls filmbiblioteket på med runt 200 filmer per månad.

De som har Viasats filmkanaler i dag får tillgång till filmer som visas på TV 1000 utan att betala extra, i tjänsten TV 1000 play. Övriga filmer ska kosta mellan 19 och 49 kronor, beroende på titel.

– Vi vill förenkla vardagen för våra tv-tittare. Äntligen kan tittaren få makten över fjärrkontrollen och välja vad han ska se när det passar. Nu behöver man inte gå till videobutiken för att hyra filmen eftersom den redan finns tillgängligt via boxen. Och fredagsfilmen behöver inte börja exakt klockan 20.00 bara för att den gör det på tv-kanalen, filmen börjar när det passar TV-tittaren. Kort och gott underhållning på TV-tittarens villkor, säger Hans Skarplöth, vd för Viasat Sverige, i en kommentar.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.