Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Viasat värvar Sladjan

Publicerad: 26 augusti 2008, 08:17

Först Ola Wenström och Per Nunstedt – och nu Sladjan Osmanagic. Storsatsande Viasat värvar SVT-profilen som blir ”sidekick” i Champions League-sändningarna.


Sladjan lämnar SVT för Viasat. Foto: Resumé.

Sportbladet skriver att fotbollsexperten Sladjan Osmanagic lämnar SVT för Viasat Sport.

– Det har varit två fantastiska år efter VM där jag arbetat med bra människor. Men längtan efter att jobba i anslutning till match har varit för stor för att jag skulle kunna tacka nej till Viasat, säger Sladjan Osmanagic till Sportbladet.

Nu blri han Ola Wenströms sidekick i Champions League-studion.

– Jag ska ha en liknande roll som jag hade på SVT, komma med bakgrundsfakta och information. Jag ska ta upp saker som förhoppningsvis startar mer diskussioner än det varit tidigare.

Sladjan Osmanagic har länge varit ett jagat byte och på väg bort från SVT. Övergången kommer inte som någon överraskning för SVT:s sportchef Albert Svanberg, som säger att SVT kommer att presentera en ersättare "inom kort".

Viasats sportchef Per Tellander är mycket nöjd.

– Det är jätteroligt. Sladjan är en väldigt stark symbol för fotboll. han är bra på att leverera och tillför mycket, han är rapp och tv-mässig.

– Han kommer även att få egna program. Vi håller på att skissa på det, säger Tellander till Resume.se.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.