Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Viasat: Vi är ledsna

Publicerad: 12 mars 2008, 09:17

Igår när Zlatans Inter åkte ur mot Liverpool spred sig besvikelsen på Viasat. Nu hoppas man på Arsenal – Manchester United i finalen.


Zlatans Inter förlorade mot Liverpool igår. Foto: Filippo Monteforte/Scanpix

När Zlatan Ibrahimovics Inter igår åkte ut Champions League betydde det ett bortfall på uppskattningsvis 100 000 tittare i kvartsfinalen för TV6.

– En svensk drar alltid i alla sammanhang. Om det är friidrotts VM och Susanna Kallur springer så drar det fler tittare än ett vanligt lopp. Men Zlatan är nog ett snäpp till, i och med att han är så fantastiskt stor, säger Per Tellander, sportchef på Viasat.

Han menar att även om Champions League är världens kanske bästa fotbollsturnering så finns det många människor som kanske inte är så sportintresserade som tittar för att det är en känd personlighet man har en relation till.
– För några år sedan när Arsenal och Barcelona möttes i final var ju både Ljungberg och Larsson med, det var naturligtvis ultimat för oss, säger han till Resume.se

Viasats annonsförsäljning vill han egentligen inte gå in närmare på.
– Vi har ju våra sponsorer, men det är klart att det alltid är bättre för en kanal med högre ”rating”.

Vad skulle en drömfinal för Viasat vara i år?
– Arsenal mot Manchester United, eftersom att det är väldigt tunga varumärken som många människor har en relation till.

Tobias Wahlberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.